VÅR KURS

Minisim

Minisim är indelat i två olika kursnivåer: 2 – 4 år och 4 – 6 år. Välj grupp efter barnets ålder. Om barnet simmat tidigare eller inte har ingen betydelse.

De yngre barnen 2 – 4 år

I grupperna med de yngre barnen 2 – 4 år är målet är att barnen ska bli trygga i vattnet, lära sig att lita på vattnet och förstå dess bärighet samt kunna ta sig fram själva. Vi jobbar i grupp med olika övningar som anpassas efter gruppen samt att föräldern gör övningar individuellt med sitt barn. Alla barn är olika och utvecklas i olika takt så all undervisning ska vara kravlös och rolig. Det blir mycket plask och bus i dessa grupper! Simmärken tas under terminen när barnen är redo.

De äldre barnen 4 – 6 år

I grupperna med de äldre barnen 4 – 6 år är målet att barnen själva ska ta sig fram i vattnet utan simhjälpmedel, hoppa i poolen – vända om – klättra upp själv, flyta på mage och rygg, titta under vattnet. Vissa barn kommer även att börja öva på simsätten crawl, bröst och rygg samt att dyka från kanten. I 4-6 års ålder knäcker många barnen koden och kan ”simma” men det är fortfarande svårt att koordinera ihop armar och ben rent tekniskt rätt i de olika simsätten. Även i dessa grupper finns tid för bus med kompisar och föräldrar. Simmärken tas under terminen när barnen är redo.

TERMINSINFO

Hösten 2022

  • Start v.35 29/8-4/9

  • Höstlov: v.44 31/10-6/11

  • Avslutning v. 49 5-11/12

  • Vi simmar totalt 14 ggr.

  • Priset 2950 kr avgiften kan delas upp på 3 inbetalningar.

Anmäl dig nu

Schema för hösten 2022 

Inom två veckor kommer vi att starta upp ny kurs på onsdagar kl 14.30. Vi kommer att simma totat 9 gånger och priset är 1900kr.

Varmt välkomna med en anmälan!

Siffra inom parentes, ex. (3), anger antalet platser som finns kvar – uppdateras inte i realtid så ange alltid två önskemål.

Överstruken tid (ex. Babysim 3-12 NY) betyder att gruppen är full.